Понеделник - Петък от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 19:00 Обедна почивка: от 13:00 до 14:00

Състояние на продуктите

Състоянието на употребяваната техника е чувствителна тема и затова сме разпределили продуктите в няколко отделни групи.

 

Настолни компютри, настолни работни станции и сървъри:


Те не са разделени според състоянието им, защото обикновенно се превозват натоварени на палета, а преди това се подреждат и разпределят по няколко пъти през складове и фирми в чужбина, та затова обикновенно имат някакви следи от употреба ( особенно когато станцията или сървъра тежат 30 кг.).

Лаптопи:

Това е най- болната тема и затова тук сме особенно внимателни.
 
„А” състояние е лаптоп в добър до перфектен външен вид, с минимални следи от употреба по корпус, тъчпад и клавиатура. Екрана е без забележки или понякога с леки такива, като малка драскотина,  петънце или прашинка. В тази графа са и перфектните бройки, които изглеждат като нови и неизползвани, като такива са обикновенно около 20% от наличните ни бройки.
 
„Б” състояние е лаптоп в добър или дори перфектен вид, но с видими забележки по екрана, като драскотини, прах или петна. По принцип нашата техника и подбрана и бройки в не добър външен вид почти не се срещат.

„С” състояние е отредено на наистина много захабени и със ясно видими забележки бройки, които пак работят нормално и тяхната цена е много по- ниска. На практика нямаме такива лаптопи, но все пак този разред съществува.

Всички категории лаптопи са напълно функционални, проверени и с инсталирана Линукс базирана операционна система или неактивиран тестов Уиндоус 10.

Монитори:

Тук подредбата е сходна с тази при лаптопите с някои разлики.
Транспортирането на мониторите е като правило в големи кашони с отделни прегради за всяка бройка. Затова те са обикновенно в много добро козметично състояние на корпуса.

„А” състояние са мониторите без забележка по екрана или с незначителна такава като почти невидима драскотинка или прашинка. Това важи особенно за съвременните безрамкови модели, където рамката и матрицата са в една равнина и надраскването при реденето и прегледа става относително лесно.

„В” състояние имат мониторите с видими забележки като драскотини, петна, и прах. Това не пречи на работата и след време, повечето потребители престават да им обръщат внимание.

„С” състояние е отредено за монитори, които имат сериозни щети по матрицата, като големи петна, дълбоки драскотини или цели линии. Те се използват най-вече като монитори за наблюдение на камери или за сървъри, като цената им е почти подарък.