Понеделник - Петък от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 19:00 Обедна почивка: от 13:00 до 14:00 02/ 961 72 65; 0887 049 089
Търсене
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв
Начало / Лаптопи / Lenovo Thinkpad X270

Lenovo Thinkpad X270

Lenovo
Lenovo Thinkpad X270
Lenovo Thinkpad X270-DxEJz.jpeg
Lenovo Thinkpad X270-pcAD5.jpeg
Lenovo Thinkpad X270-LhHro.jpeg
Lenovo Thinkpad X270-6CRkJ.jpeg
Продуктов № 1643902661
Лаптоп втора употреба, Intel Core i5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 12.5 inch, Camera

Опции за продукта

Добави към продукта

565.00 - 655.00 лв

Бърза поръчка

Попълнете само това поле и ние ще се свържем с Вас

Посочените цени в сайта с начислен 20% ДДС.

Параметри за продукта

Процесор
Intel Core i5
Твърд диск
SSD
Твърд диск капацитет
SSD 256GB
Оперативна памет
DDR 4
Оперативна памет капацитет
8192MB ( 8GB )
Видеокарта
Intel
Видеокарта модел
HD Graphics 620
Екран размер
12.5"
Резолюция
1920x1080
Екстри
HDMI, Камера, SD Card Slot, USB C
Оптично устройство
Без оптично устройство
Комуникации
Безжична WiFI мрежа, Мрежова LAN карта
Входове и изходи
Docking port, HDMI port x1, LAN Port, Mini DisplayPort, Combo audio/microphone jack, USB C, USB 3.1 x 2
Гаранция на продукта
6 месеца

През годините са създавани различни модели малки лаптопи, като субуци, ултрабуци и прочие, обаче 12"-ите класически лаптопи, остават като най-практични и удачни.
Lenovo e абсолютният пионер и държи призовото място, независимо от различните мнения. Точно както Голф-а е абсолютният първенец в класа си, без значение от жестоката конкуренция на другите марки коли, така и при малките лаптопи, винаги на на-високото място седи един ThinkPad.
От 2000г насам, Lenovo ThinkPad X270 e 20-то поколение "X" модел. Наистина е почти невъзможно доброто да стане още по- добро и затова разлика в сравнение с предишният модел Х260, почти няма, а на външен вид са напълно еднакви.
Капака и долната част са направени от усилена със стъклени влакна пластмаса, а частта около клавиатурата и тъчпада е изработена от пластмаса, която е вътрешно усилена с магнезий. Все пак, ако бяха използвали повече алумининий, магнезий и карбон, Lenovo ThinkPad X270 щеше да е наистина перфектен. Но в днешно време, качеството на продуктите е в жестока борба с намаляването на разходите и затова трябва да си затваряме очите за някои малки недостатъци. Все пак цената на тези лаптопи беше понижавана през годините...
Пантите на всички Тинкпад модели ( може би с изключение на Т61 - ) са били винаги изключително здрави, независимо колко милиони пъти са били отваряни и затваряни. Lenovo ThinkPad X270 не прави изключение и пантите държат капака отворен ( до 180 градуса ) и в желаното положение, независимо дали стои на бюро или във влака на скута Ви.
По отношение на свързаността, промените спрямо предшественика му са видими. Mini DisplayPort-а е премахнат и заменен с USB C, като обаче обикновенните USB входове са намалени от три, на два.
Безжичната Intel 8265 мрежа е на обичайното високо ниво и усложнения с нея няма. Камерата не блести с нищо и е точно такава, каквато се очаква да е в малък бизнес лаптоп.
Опрем ли до защитата и сигурността на Lenovo ThinkPad X270, гордост трябва да изпълва инженерите от развойните звена на Lenovo. Kensington Lock ключалката Ви гарантира, че лаптопа ще остане на бюрото Ви и няма опасност, някой минавайки покрай него, да си го припознае.
Скенера за пръстовия отпечатък е нова технология и е една идея по- бърз и точен от този в предишният модел. 
Софтуерните защити в Lenovo ThinkPad X270 са няколко, в зависимост от Вашите предпочитания. Computrace Anti-Theft technology и TPM 2.0, Ви дават завидна 100% сигурност за данните на диска Ви, като разбира се помнете като слон паролата, защото при евентуално нейно забравяне, 100% се прощавате с всичко което имате запаметено там. А да, имате и smart card reader на разположение.
Клавиатурата е шест редна и очаквано не е пълноформатна, а някои бутони са смалени, като Shift-а вдясно например. Самите бутони са наслада при работа, като усилието с което се натискат е леко и дават много добра обратна връзка, а звука е тих и ненатрапчив. Хода на бутоните в Lenovo ThinkPad X270 е по-къс отколкото в T470 например и това е безпорно предимство.
Тъчпад-а в комбинация с тракпойнт-а, е железна комбина, с която не може да се мери никой друг производител. Тъчпада е по- малък отколкото е този в X1 Carbon или в T470, но компенсира с използването на Microsoft Precision standard софтуер, който използва в най-голяма степен цялата площ на тъчпада и работи наистина без никакви забележки. Увеличаването ( zoom ) или плъзгането с два пръста е изключително гладко, все едно работите на капацитивен тъч екран. това е един от последните модели, в които Леново използва clickpad, т.е. целият пад е един голям бутон, който при натискане издава отчетлив и характерен звук.
Екраните в Lenovo ThinkPad X270, са три разновидности. Основният екран е TN с резолюция от 1366x768, който няма как и с какво да блесне, защото просто е ограничен от технологията си, но се представя доста добре за ТН екран. Вторият вид матрица е пак с HD резолюция 1366x768, но с IPS технология, където нивото на картината е коренно различно и няма как да е друго яче, след като цветовете са с 16 милиона повече, отколкото при предишната. Третият вид е Full HD 1920x1080, пак IPS с 300 cd/m2 яркост и впечатляващия 1130:1 контраст. Цветовете и изображенията са на много високо ниво, но не толкова, колкото в Lenovo X1 Carbon, където явно са вложили повече ( то и той струва повече ). Има и леко ШИМ трептене под 50% яркост, но високата честота компенсира и го елиминира. Резултатите под AdobeRGB са очаквано плачевни, каквито биха били и ако се опитате да катерите Черни връх с чевено Ферери.
Процесорите в Lenovo ThinkPad X270 са Intel 7мо поколение Kaby Lake, като има и серии с 6то поколение процесори. Дали ще изберете Core I3, I5 или I7, зависи изцяло то Вашите нужди, его и парични възможности.
Паметта тук е DDR 4, като разполагате само с един слот за памет, което автоматично ограничава нейната големина до 16GB.
В лаптопа имате място за един SATA HDD ( добро решение, ако търсите сигурност, за сметка на скорост ) или един SATA SSD. Имате на разположение и един m.2 слот, на който може да монтирате бърз NVMe диск.
За такъв вид машина, сериозна видеокарта няма смисъл и затова такава не е предвидена. Вградената в процесора Intel HD 520/620 е напълно достатъчна и подкарва без проблеми 4к видео.
В заключение може да кажем, че на пазара има много и добри малки лаптопи от висок клас. Който от достойните съперници на Lenovo ThinkPad X270 да изберете, няма начин да сбъркате, но удоволствието да работите на екземпляр от тази "X" легендарна серия е голямо и си заслужава.