Понеделник - Петък от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 19:00 Обедна почивка: от 13:00 до 14:00 02/ 961 72 65; 0887 049 089
Търсене
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв

Ревю на Dell Latitude E6440

Всички производители на лаптопи, особено в потребителският клас, се надпредварват да пускат на пазара нови модели почти всеки месец. Няма значение колко производителни или надеждни са те. Важното е да са първи с поредния лъскав продукт. Тук идеята явно е да се сменя техниката като моден аксесоар, а не да се използва дългосрочно и по-предназначение.

Има обаче и една друга категория продукти, които са насочени към бизнес потребителите, които нямат програмираното потребителско мислене на масовият консуматор, а са много по критични и взискателни към здравина, сигурност и надеждност.

Dell Latitude E6440 е такъв представител на този уникален клас, който няма нищо общо с масовките от техно-магазините и е-маг.

Първото което прави впечатление е неговата солидна изработка. От Dell наричат комбинацията от алуминиеви и магнезиеви сплави Tri-Metal и тя се открива в почти целият лаптоп.

Пантите са железни, буквално и издържат на милиони отваряния и затваряния на капака ( направен от анодизиран алуминий ), като няма опасност да се разбият или разхлабят, както доста често се случва с потребителските лаптопчета. Ъгъл на отваряне- над 180 градуса :).

Като всеки бизнес лаптоп и Dell Latitude E6440 има шаси, което представява допълнителна конструкция, на която са закрепва дъното и благодарение на нея лаптопа не се криви и усуква като всяко лъскаво лаптопче на промоция в голям магазин. 
Благодарение на тези качества, машината покрива редица тестове от американският военен стандарт MIL STD-810 за работа в ектремни условия, като запрашеност, влажност, студ и пек. 

Бизнес лаптопите се отличават освен с висотата на използваните материали и с куп "екстри", които няма да срещнете в масов преносим компютър. Да се прави бизнес означава да се работи при всякакви условия и терен и затова клавиатурата в Dell E6440 е устойчива на разливане на течности. Областта около нея е много приятно гумирана, като така се постига чудесна ергономичност при работа. 

Други " екстри", немислими за масовка са свързани със сигурността на машината и Вашите данни. Като започнем с хардуерната ключалка " кенсингтън лок" и четеца на пръстов отпечатък ( или по-високата FIPS 140-2 версия), минем през Computrace програмата за откриване на откраднат лаптоп и стигнем до TPM модула за криптиране на данни. 

Процесорите използвани в Dell Latitude E6440 са от легендарната Haswell серия на Intel. В тази машина няма да видите "U" процесори, а само истински "M" такива, незапоени за дъното и смазващи няколко поколения по- нови CPU-та. Дори i5-4310M бие отвсякъде i5-6200U например. Да не говорим за I7 вариантите :). Трудно е да се проумее такава истина, която няма да Ви я признае никой консултант в голям търговски магазин, а и вероятно и той няма да е запознат :).

Видеокартите са точно два модела, вградената в процесора Intel HD Graphics 4600, която е напълно достатъчна за изпълнение на ежедневните задачи в офиса и на път. За тези, на които им трябва по-мощен вариант е дискретната AMD Radeon HD 8690M с 2 GB GDDR памет, която е истински звяр и се справя чудесно с 3D приложения, като дори може да играете по- нови игри.

Екраните в този лаптоп са много качествени с добър контраст и осветеност. Те са два TN-а с 1366х768 и 1600х900 резолюция и един жесток IPS екран с 1920х1080 резолюция. Последният носи голяма наслада при работа и забавление, като същевременно пази зрението Ви.

Монтирането на SSD диск гарантира перфектна скорост на лаптопа. 

Като входове и изходи може да разчитате на HDMI, VGA, 4x USB 3.0, SD, изход за слушалки и разбира се межов LAN вход.

Купувайки си този лаптоп втора ръка, Вие се сдобивате с изключително стойностна и качествена техника, която ще Ви служи надеждно и няма да Ви подведе.

И ако проявите интерес към нашите лаптопи втора ръка, може да видите, с какво разполагаме на склад.