Понеделник - Петък от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 19:00 Обедна почивка: от 13:00 до 14:00 02/ 961 72 65; 0887 049 089
Търсене
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв

Работна станция - Crash.bg

Работна станция – какво представлява и защо Ви трябва

Името работна станция се дава на високопроизводителни компютри, предназначени за използване от един потребител, обикновено за професионални или технически приложения. Тази работна станция е оптимизирана за задачи, които изискват много процесорна мощ, памет и графични възможности, като редактиране на видео, компютърно проектиране ( CAD и CAM ), научни изледвания и финансово моделиране.

Вижте повече:
Работна станция 1 - Dell
Работна станция - вижте листата

Тук ще разгледаме отблизо категорията работна станция, какво я отличава от обикновените компютри и защо може да имате нужда от нея.
Една работна станция е така проектирана, че да бъде по- мощна от настолният компютър, има специализиран хардуер и софтуер, които са оптимизирани за решаването на конкретни задачи. Ето някои основни разлики между една работна станция и един обикновен компютър:
Една работна станция като цяло има по-мощен хардуер от обикновеният компютър. Тя често има повече от един процесор, който е с множество ядра, големи количества памет, много  мощни видеокарти и бързи устройства за съхранение. Това позволява на такава работна станция да се справи с по- взискателни задачи, като изобразяване на 3D графики или работа с големи бази от данни. Една работна станция може да работи със специализиран софтуер, които е предназначен за конкретни задачи като CAD системи или инстументи за научен анализ. Този софтуер е оптимизиран да се възползва от хардуера, което неминуемо води до по-бързо време за обработка и по- добра цялостна производителност. Всяка работна станция е еталон за прецизност и пример за върховната инженерна мисъл на най-добрите умове в големите производители, като Dell, Hewlett Packard, Lenovo или Fujitsu.

 

Работна станция – сигурност, надеждност и бързодействие

Работна станция 2 - HP
Работна станция - вижте моделите

Всяка работна станция е проектирана да бъде по-надеждна от нормалният компютър. Тя има много по- сериозни системи за охлаждане, захранвания и други компоненти, които е по-малко вероятно да се повредят. Това е важно за професионалистите, които разчитат на своите компютри за критични задачи и не могат да си позволят застой на работният процес. Всяка работна станция има допълнителни функции за сигурност, които не се намират в обикновените компютри. Такива са хардуерно базираните марки за сигурност като биометрично удостоверяване или криптиране, както и софтуерно базирани мерки за сигурност като защитни стени и антивирусен софтуер. Ако търсите работна станция втора ръка, има няколко неща, които трябва да направите преди покупка. Най-важният фактор при избора на работна станция е нейната производителност. Потърсете машина с мощен хардуер като яки процесори с много ядра, голямо количество памет, защото тя е най-изгодна, когато се взима заедно с въпросната работна станция. За видеокартата важи същото, защото тя е основният двигател във всяка работна станция и от нея най-много зависи крайният резултат при повечето проекти. Проверете какви са хардуерните изисквания на софтуера, с който ще работите и дали той ще е съвместим с избраната от Вас работна станция. Има софтуерни програми, които имат специфични изисквания, особенно към видеокартата, така че ги проверете преди покупката. Абсолютно правило е, че всяка работна станция е проектирана да бъде по- надеждна от обикновеният компютър, но има марки и модели, които са по- надеждни от другите. Потърсете утвърдена работна станция с добра репутация и надеждна гаранция.

 

Работна станция – реално приложение в бизнеса

Работна станция 3 - Lenovo
Работна станция - посетете сайта

Ако сте професионалист, който работи със специализиран софтуер или се нуждаете от високопроизводителни изчисления, една работна станция ще бъде добра инвестиция за Вас.
Ето някои примери за професии, които могат да се възползват от използването на работна станция:
Видео редакторите при видеообработката се изисква много процесорна мощ и графични възможности, особенно ако работите с кадри с висока разделителна способност и една работна станция ще е в сериозна помощ.
CAD  дизайнерите използват програми, които са ненаситни откъм процесорна мощ и памет, особено когато работите със сложни 3D модели. Една работна станция ще се справи с тези изисквания много по-добре от настолен компютър, което води до по- скоростен анализ и по- точни резултати.
Финансовите анализатори често работят със сложни модели и големи масиви от данни, които изискват солидна процесорна сила и доста памет, за да работят гладко. Една работна станция ще се справи с тези изисквания по- добре от обикновен компютър, което води до по- бърз анализ и постигане на по- точни прогнози.
Като цяло, ако сте човек, който разчита на своят компютър за критични задачи, една работна станция със сигурност ще е много добра инвестиция.  Защото това ще Ви спести време, а точно този фактор е много- важен и от който често зависи изпълнението на даден проект. Всяка работна станция е проектирана проектирана така че, да осигури висока производителност, надеждност и сигурност за взискателни приложения, което прави тази работна станция прави основен инструмент за много професионалисти. Вземете работна станция и работете мъдро, леко и ефективно.

Работна станция – изводи и препоръки

Работна станция 4 - Fujitsu
Работна станция - имаме различни

Една работна станция е винаги по- скъпа от обикновен компютър, като в определени случаи, цената й може да достигне стойността на нов автомобил, добри и за машина втора ръка. Имайте впредвид, че инвестирането във висококачествена и мощна работна станция, може да Ви спести време и пари в дългосрочен план, като подобри Вашата производителност и намали риска от спиране на работата. Трябва добре да обмислите бюджета си и не бива да пестите средства, защото с малко пари отгоре, може да се сдобиете с доста по- добра работна станция. Ако работата Ви е свързана с обработка на сложни и обемни 3D файлове и  използвате 3ds max, Maya, Houdini, AutoCad, SOLIDWORKS и много други подобни сериозни програми.  И тези продукти имат високи  изисквания към хардуера на системата, на която работите. Тогава просто нямате друг вариант, освен да се сдобиете с работна станция , която обикновенно е втора ръка, защото цената на нова машина, която да си струва, е много висока и е неоправдана. Рядко на пазара на употребявана техника, се среща работна станция втора ръка, която да е много нова и в същото време на добра цена. Но се срещат добри модели работна станция и с максималните й параметри на приемлива цена. Точно към такъв модел работна станция трябва да се стремите, защото тя ще работи по- добре и бързо отколкото по- нова работна станция, но с базов процесор, малко памет и слаба видеокарта. За сериозна работа се изисква адекватна техника и това е мощната работна станция .

Работна станция – какво представлява и защо Ви трябва

Работна станция – сигурност, надеждност и бързодействие

Работна станция – реално приложение в бизнеса

Работна станция – изводи и препоръки