Понеделник - Петък от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 19:00 Обедна почивка: от 13:00 до 14:00 02/ 961 72 65; 0887 049 089
Търсене
В количката

Няма добавени продукти!

Количка
0.00 лв

Защо компютър втора употреба ?

Марковия компютър / Lenovo, DELL, HP, FSC и други / е дело на десетки развойни звена, вложили стотици часове труд в изследвания и оптимизации на различните модули и тяхната съвместимост, вътрешно оформление на кутията и движение на въздушните потоци в нея и други. Крайния продукт е компютърна система, съчетала в себе си високото качество на съставящите я компоненти с недостижима за не марковите компютри сигурност и безпроблемност в работата.

Този краен продукт е компютърна система, успяла да постигне обикновената цел на всеки компютър- да работи. Да работи така, че да го забелязваме само, когато го включваме и изключваме. Независимо колко дни/ седмици, месеци/ ще работи без прекъсване. Не да слушаме ‘песента’ на вентилатора/ макар и светещ/ на захранването, процесора или на видео картата. Не да се рестартира заради ‘качествени’ кондензатори на дънната платка или от ‘марков’ захранващ блок, тежащ 0,3кг. Не да виждаме ‘синия’ екран благодарение на оперативната памет, произведена някъде от някой екзотичен производител. Тези екстри са запазена марка на всеки компютър, ‘проектиран’ и сглобен за 20 минути на българския hi-tech пазар. Марковия компютър е просто устроен...но затова пък работи.

За съжаление нашия източноевропейски, наред с африканския и други "трети" пазари, отдавна е място за продажба на продукти със съмнително качество, които не отговарят на дадени технически параметри и условия / все пак е стока и трябва да бъде реализирана някъде /.
Продават се продукти, които или не са тествани или са пробни бройки на нови продуктови серии или имат отклонения в зададените им работни параметри. Те лесно дефектират, работят не както трябва, забиват и т.н.т. Във всеки случай брака при тях е огромен и сервизите на вносителите са препълнени с дефектирала стока.
Може да се каже, че е въпрос на голям късмет току що сглобения ви компютър да работи безпроблемно.
Все пак в лъскавата кутия са събрани няколко компонента, които никога не са били тествани за съвместимост/ но се предполага, че трябва да работят заедно/ и вероятността на даден етап да покажат липса на такава е много голяма.
Да не говорим за качеството на тяхното изпълнение и това на вложените за направата им материали.
Все пак основен мотив у нас е цената и тя оправдава всичко. Фарса е че, макар и да платите повече, всъщност не получавате по-високо качество, а продукт с по-високи технически характеристики.

И след като компютъра дефектира, по правило отговорността и негативите падат върху фирмата- продавач, коятo всъщност няма никаква вина за случилото се. Тя само е сглобила частите, а не ги е произвела. Заради спецификата на родния внос / по горенаписаното /, на практика липсват партидни номера, а оттам и всякаква приемственост. Това означава, че например ако дадена дънна платка и памет в един случай покажат съвместимост и работят заедно, то при следващи партиди / внос / същите като модел дъно и памет може и да влязат в конфликт при работа. Това води до липсата на така необходимата по време на работа СИГУРНОСТ. Например по неясни причини, компютърния парк на митницата на аерогара София беше "обновен" с "жълти"/ немаркови / компютри и оттогава непрекъснато възникват проблеми и се спъва нормалния работен процес.

Ситуацията при производителите на маркова техника, които имат дългогодишни традиции и опит е коренно различна. Те продават компютри на огромния бизнес пазар по цял свят, където компромиса с качеството е просто немислим. Милиони фирми, корпорации, правителственни организации и други ползват техните продукти и разчитат на безпроблемна и сигурна работа.
При марковите компютри има установени стандандарти за съвместимост, така че се знае пределно ясно кои модули са съвместими и могат да работят заедно БЕЗПРОБЛЕМНО и кои не. Затова е широко разпространено родното схващане че: " А бе не ти трябва марков компютър...там ъпгрейда (обновяването) е почти невъзможен и нищо като се сложи не работи". Не работи, защото във фирмуеъра на компютъра никъде не е записано, че паметта с име PQI например е съвместима и по този начин не се гарантира сигурността...и затова тя не "тръгва", а иначе може и да работи нормално.
Експериментите с нивото на качеството също е немислимо, защото отговорността за даден неуспех се поема САМО от фирмата- производител, като мащабите на загубите, които се търпят са огромни, най-малкото, защото дадена партида компютри е от порядъка на десетки хиляди бройки. Разбира се финансовата страна не може да се сравни с удара по реномето и името, градени през годините.

Всеки един компонент и модул е в пъти по- качествен от неговия аналог, използван в не марков компютър/ където главния движещ мотив е цената/. За сравнение, захранващия блок на един марков, е поне 2 пъти по тежък от този в не марковия. Дънните платки имат близо 2 пъти повече кондензатори/ те гарантират по стабилна работа/ и т.н.т.

Всичко това рефлектира върху цената на крайния продукт и ето я причината марковите компютри да са доста по-скъпи от тези, сглобени у нас на части.

Чрез фирмите, продаващи маркови компютри втора употреба, имате чудесната възможност да закупите качествен и сигурен продукт и то на много изгодна цена.

В огромната си част от случаите, хората си купуват компютър, за да работят на него, да гледат филми, слушат музика и сърфират из интернет. За такива нужди компютър втора употреба със примерни параметри- Процесор: Двуядрен или четириядрен Интел, Оперативна памет: 4 ГB, Твърд диск: 160-500GB и ДВД четящо или записващо устройство, е повече от достатъчен. И всичко това на цена до 200лв. От практична гледна точка, всичко по- нагоре е излишен лукс и напразно хвърлени пари. Естествено не става дума за геймърски компютри или за такива за сериозна работа.

Ако желаете да видите наличните ни компютри втора ръка, моля посетете страницата ни за компютри.

Всички компютри втора употреба, намиращи се за продажба в магазина, са само маркови, произведени от гигантите в бранша Dell, Hewlett Packard, IBM, Fujitsu-Siemens, Gateway и други. Всички те са внос от USA и EU, което гарантира високото им качество и надеждност при работа. Тестваме всеки отделен компютър, както за съвместимост, така и за функционалност на отделните модули. По този начин риска от брак се намалява драстично и наистина рекламациите, които получаваме / все пак е техника и дефектира / са изключително малко на брой.

Ние спокойно можем да гарантираме правото Ви / независимо че, според чл.104 ал. 3 от закона за защита на потребителите, то НЕ се отнася за стоки втора употреба/, да върнете продукта в 7 дневен срок, независимо от причините довели до Вашето решение, защото сме сигурни в това което продаваме.